informace o starých knihách: www.staré-knihy.cz | výkup knih | prodej knih

O tomto webu - co funguje a co je v plánu

Krátký přehled funkcí těchto stránek. Příčiny vzniku tohoto webu a jeho další vývoj. Použité technologie a plány do budoucna.

Co zatím funguje

Na těchto stránkách nyní naleznete:

Příčiny vzniku webu www.stare-knihy.cz

Většiná lidí má velmi ráda knihy, dokonce jak jsem zjistil, lidé spíše přehlédnou člověka ležícího na ulici, než knihu v popelnici. :-) Ovšem pak vyvstává problém kam s knihami, když už se vám domů prostě další nevlezou. Vždy jsem se chtěl seznámit se zajímavými (podle některých jednoduchými) jazyky PHP a MySQL, proto když se mi nyní naskytla trocha volného, času rozhodl jsem se vytvořit web, který by pomohl lidem v rozhodování co s přebytečnými knihami.

Jak to funguje - použité technologie

Jak již bylo zmíněno, je využito PHP a MySQL. Na adrese www.stare-knihy.cz/prodej je nabídka knih z českých antikvariátů. Data do této databáze jsou ze všech adres v databázi stahována zároveň skrz cURL. Jakmile jsou všechna data stažena a uložena, jsou XML validní feedy nahrány do databáze knih pomocí SimpleXML, nevalidní pomocí vlastní funkce. S dosavadními daty (~104 záznamů) trvá celý proces desítky sekund, na localhostu až několik minut. Vše je automatizováno.

Hledání v knihách je pomocí jednoduchého dotazu do MySQL databáze.

Co je rozpracováno a brzy bude zprovozněno.

Nyní pracuji na diskuzním fóru, přidávání komenářů k jednotlivým článkům. Vzhledem k tomu, že PHP není mým rodným jazykem a na tomto webu pracuji ve svém volném čase, chvíli to ještě potrvá.

Vložil: admin 29. 12. 2009

Komentáře:

3. 4. 2019 - 19.59 Host: (80.251.252.51) Mám knihu od J.Hrusovsky \"Janošík\" z r. 1938.Mohl by mi prosím napsat jakou má asi hodnotu? Děkuji

15. 9. 2016 - 22.59 Host: (94.199.44.73) Vlastním \"Sebrané spisy Karoliny Světlé\", sedmé vydání z r. 1930. Sebrané spisy obnáší 30 knih vazba světle modrá, zlaté písmo. Ráda bych se dozvěděla jejich cenu, kam se mohu obrátit nebo kdo mi poradí. Děkuji za odpověď ... Věrka

10. 1. 2014 - 22.40 Host: (93.99.7.40) Diky, uz ji mam! Jeste hledam starou detskou knizku \"O bilem slonovi\" nebo \"Bily slon\" (ne Mika Waltari!). Take ca z 1. republiky, cernobile ilustrovana. Presny titul ani autora bohuzel nevim...Danuska.

16. 12. 2013 - 22.31 Host: (93.99.7.40) Hledam starou detskou knizku ANDELKA MAZLICEK. Asi z 1. republiky, cernobile ilustrovana. Pomuze nekdo ji najit?Diky!danuska.

Vložit komentář

Pokud se budete chtít vložit komentář, musíte se vlevo nahoře přihlásit, nebo zaregistrovat.
Toto je pouze ochrana proti spamu, proto postačuje i symbolická registrce s náhodnými údaji.

Registrace
Jméno:
Heslo:
E-mail:
Kontrolní otázka:
Pejsek má nohy.
Hledat knihu
Rozcestnik Co s knihami?
Staré verneovky
Mezi lovci knih
O tomto webu

Prodej knih
Výkup knih
Přidejte antikvariát!
kontakt: info@stare-knihy.cz     Přidejte Váš antikvariát!